SİTE REKLAMLARINIZ İÇİN GOOGLE YENİ KURALLARI

By | 4 Ağustos 2019

Konu reklam ve kullanıcı deneyimini arttırmak ile ilgili. Google artık kullanıcı deneyimini üst düzeyde tutmak istiyor. Bu yüzdende rahatsız edici, kapatılamayan, otomatik açılan video reklamları, tam ekran olan reklamlardan kaçınmak istiyor.9 Temmuz tarihinden itibaren Chrome kullanıcıları için Google olumsuz kullanıcı deneyimi yapan reklamları engellemeye başlayacak.Google yıllardır sitelerdeki reklamları değerlendiriyor. Bunun standardını ise “betterads” belirliyor. Özellikle bu değerlendirme şekli ABD ve birkaç ülke özelindeydi.Ancak geçen senenin sonlarına doğru bu değerlendirmeyi bütün hizmet verdiği ülkelere yayacağının sinyallerini vermişti. Ve şimdide buna başlıyor. Öncelikle reklam yayıncı olan sitelerimizin bu uygulamadan tamamen sorumlu tutulacağı/zarar göreceğini düşünmüyorum. Ama etkilenenler olacaktır.En büyük etkilenecek olan reklam çeşitleri ise; popup reklamları, kendiliğinden açılan video reklamları, geri sayımlı kapanmayan reklamlar ve tam ekrana yapışmış reklamlar olarak söylenebilir. Bunu yapan siteler etkikelenecektir.

Bununla ilgili olarak sitelerde yer alan popup reklamlarının engellenip, engellenmeyeceğini 9 Temmuz’dan itibaren incelemek gerekiyor.(Reklam hizmeti aldıkları kişiler bunları zaten inceleyecektir diye düşünüyorum.)Yinede mümkünse bu reklam çeşitlerini sitede kullanmaktan kaçınalım. UX açısından yıllardır olumsuz bir etki yaratıyor.

Özellikle mobil deneyim için bu oldukça önemli. ilk açılışta çıkan Popup reklamları yerine paragraf aralarına eklenen reklamlar tercih edilmelidir.

Konuyla ilgili olarak daha detaylı bilgilerin yer aldığı linkleri sizlerle paylaşıyorum.

Şu videoda bunu az çok anlatıyor:

Konunun asıl detaylar ise bu sayfalarda bulunuyor: