Cpanel Lisansları Hakkında Fiyat Değişikliği

By | 1 Temmuz 2019

Sayın Müşterilerimiz

Bu duyuru cPanel lisansları ile ilgili önemli bir duyuru olup, bizden cPanel hosting  satın almakta olduğunuz için size gönderilmiştir. Kullanımınızı doğrudan etkilediği için sonuna kadar okumanızı rica ederiz.

Duru Yazılım olarak, bildiğiniz üzere cPanel ile çalışmaktayız ve cPanel lisanslarını 7 yıldır herhangi bir kar amacı gütmeden tamamen ücretisz sağlamaktaydık.

Geçtiğimiz hafta, cPanel, yeni lisanslama modelini ve yeni ücretlendirmelerini duyurmuştur. Lisanslama modeli tamamen değiştiği gibi, ücretler de artırılmıştır.

cPanel’in. sunduğu ücretleri bu adresten görebilirsiniz: https://cpanel.net/pricing/
cPanel bu konuda önceden bir uyarı vermemiş olduğu için ne yazık ki hızlı aksiyon alınması zorunlu olmaktadır çünkü yeni ücretlendirmeler 1 Eylül’den itibaren geçerli olacaktır.

Yeni lisanslardan Admin lisansı en fazla 5 hesap, Pro lisansı en fazla 30 hesap, Premier lisansı ise en fazla 100 hesap açılmasını desteklemekte olup 100 lisanstan sonra açılacak her hesap için $0.20 USD ücret alınmaktadır.

Admin ve Pro lisansları VPS’ler için alınabilmektedir, fiziksel sunucular için sadece Premier lisansı alınabilmektedir.

cPanelle uzun süredir çalıştığımız için daha uygun ücretler sunabilmekteyiz, bu anlamda bizim sunacağımız ücretler bu şekilde olacaktır:

Haber Yazılımı Kullanıcıları
Admin Lisansı: $12.50+KDV YILLIK

Yeni ücretlendirmeler neticesinde, Temmuz bu ayın 15’inden sonra mevcut lisanslar iptal edilecek ve yeni lisansların satın alınması zorunlu olacaktır.

Bu ücretler doğrudan bizim maliyetimiz olan ücretlerdir, lisans hizmetlerimizden hiçbir şekilde kar amaçlamadığımızı tekrar hatırlatmak isteriz. Bu ücret artışı bizimle hiçbir şekilde ilgili olmadığı gibi, doğrudan cPanel tarafından yapılan ücret artışıdır.

Şu anda Plesk ve cPanel, aynı yatırım şirketi tarafından satın alınmış olduğu için, ilerleyen süreçte Plesk panel için de benzer bir artış olması muhtemel olduğu için, panel değişikliği düşünmeniz halinde alternatif olarak Directadmin önerebiliriz, gelişmiş bir panel olduğu gibi lisans ücretleri daha uygundur. Yakın zamanda Directadmin panel lisansı satışına başlıyor olacağız.

Bilgilerinize sunarız.

İyi Çalışmalar,
Duru Yazılım Internet Hizmetleri
www.haberpaketleri.com