NSA kişisel veri toplama işinden vazgeçti!

By | 26 Nisan 2019

NSA, kişisel veri toplama konusunda isteksiz! Donald Trump ne diyecek?

Kaynaklara göre NSA, artık insanların verilerini toplu olarak izlemek istemiyor. Buna neden olarak ise bunu yapmanın çok zor olduğunu gösteriyor.

Beyaz Saray ya da ABD Başkanı Donald Trump ise konuya henüz bir cevap vermiş değil. Beyaz Saray verilerin toplanıp toplanmayacağının kararını verecek olan nihai kurum olarak gösteriliyor. Programın sona erdirilip erdirilmeyeceğine Beyaz Saray içerisinde bulunan “Bölüm 215” adlı özel birim karar verecek.

Ulusal Güvenlik Ajansı‘nın söz konusu birimi kapatmak istediğine dair haberler aslında Ocak ayında bir raporda ortaya çıkmış, ancak herhangi bir şekilde doğrulanamamıştı.

Beyaz Saray azınlık lideri Kevin McCarthy’de konuya değinmiş ve Ulusal Güvenlik Ajansı’nın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ı konu hakkında zorladığını belirtmişti. Fakat Donald Trump, bu birimin kapanmasını istemiyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin insanların telefonlarının verilerini topladığı ilk olarak Snowden tarafından 6 yıl önce ortaya çıkarılmıştı. ABD yetkilileri önce olayı yalanlamış, bir süre sonra ise kabul etmişti.

Ulusal Güvenlik Ajansı‘nın elinde milyonlarca petabayt veri olduğu tahmin ediliyor. Bu verilerin artık toplayamayacak kadar büyük ve maliyetli olması sebebiyle de NSA’ın programdan vazgeçmek istediği belirtiliyor.

Fakat Ulusal Güvenlik Ajansıkişiye özel veri toplamaya devam edebilecek.